Den ene vej til flere penge, er ved at vinde dem på casino, få afkast på aktier eller tjene dem via hårdt arbejde. Den anden vej er at få en bedre privatøkonomi og spare penge den vej rundt.

Pengemagasinet ser nærmere på apps, der kan hjælpe dig med at få en sundere økonomi. Det kan nemlig være svært at overskue sin privatøkonomi og at få den til at hænge sammen måned efter måned.

For rigtig mange ender måneden ud med røde tal på bankkontoen, fordi det er svært at overholdet budgettet. Heldigvis er der hjælp at hente for dem, der har brug for hjælp til at få en bedre privatøkonomi, i form af en række apps.

Flere af applikationerne er udviklet med hjælpe fra banker -og eller eksperter på området. Så de har mange af de features, man kan få brug for.

Se også: Lån online vs. banken 

3 apps der kan styrke privatøkonomien

1. Lommebudget

App’en Lommebudgettet er en rigtig god app til dig, der har svært ved at overskue, hvor dine penge forsvinder hen. Rigtig ofte ryger budgettet på alle de små ting – en kop kaffe, en avis, snacks på vej hjem og lignende, og det er ofte, man glemmer at regne de udgifter med i budgettet.

I Lommebudgettet indtaster du alle de udgifter, du har, samt det budget, du gerne vil bruge for måneden. I slutningen af måneden kan du således overskue hvor dine penge er blevet brugt, og hvor du skal holde igen, for at holde dig inden for dit eget budget måneden efter.

2. Spiir

Spiir er også en app, der kan hjælpe dig med overblikket. Du opretter en Spiir-profil på deres hjemmeside, men med app’en har du et overblik med dig hele tiden. App’en tilbyder først og fremmest et forbrugsoverblik, så du kan samlet set de alt det, dine penge går til.

Derudover er der en foto-funktion, hvor du kan have alle vigtige bilag og kvitteringer gemt. For eksempel kan du vælge at tage et billede af din kvittering fra middagen, som dig og din ven skal splitte senere, gemme den i app’en og dermed både huske på det og undgå at miste kvitteringen.

3. Privatøkonomi

Privatøkonomi er navnet på en tredje app, der hjælper dig med at undgå minus. Du kan plotte alle dine indtægter og udgifter ind og på den måde hurtigt opdage, hvis der ikke er balance i budgettet.

Selvom det er relativt enkelt, er det noget, der er let at overse, når måneden forløber. Med Privatøkonomi kan du altså hurtigt se, hvis 400 kr. på restaurantsbesøg tipper budgettet.

Applikationer kan hentes i Google Play her.