Hvem er Danmarks rigeste mennesker egentlig, og hvad har de tjent deres penge på? Det kan du blive klogere på her, hvor du får listen over de 10 rigeste mennesker i Danmark i 2020.

Hvem er Danmarks rigeste?

De riges formue vokser og falder hurtigt i takt med bevægelser på aktiemarkedet og ændringer i de virksomheder, de er medejere af eller aktionærer i. Derfor kan det være svært at lave en fuldstændig komplet liste over de rigeste mennesker i Danmark, da deres formue hele tiden bølger op og ned.

Det kan man for eksempel se, når man ser på Danmarks mest velhavende person, Niels Peter Louis-Hansen. I begyndelsen af 2020 lå han nemlig nr. 267 på Bloomberg Billionaire Index over verdens rigeste med en estimeret formue på 46,7 milliarder kroner. Blot nogle måneder senere, d. 2. april 2020, var hans formue vokset til 55,5 milliarder kroner.

Når vi taler om Danmarks rigeste personer, så taler vi dog typisk om familier. Her kan du se listen over de 10 mest velhavende danskere. Tallene er opgjort i 2019.

  1. Familien Kirk Kristiansen: 186 mia. kr. Mest kendt som ejer af Lego samt holdingselskabet Kirkbi.
  2. Familien Louis-Hansen: 65,7 mia. kr. Ejer af virksomheden Coloplast.
  3. Familien Holch Povlsen: 56,2 mia. kr. Ejer af Bestseller-koncernen.
  4. Lars Larsen (boet efter denne): 39,7 mia. kr. Ejer af Jysk.
  5. Familien Clausen: 24,4 mia. kr. Ejer af Danfoss.
  6. Hanni Toosbuy Kasprzak: 21 mia. kr. Ejer af Ecco.
  7. Martin Møller Nielsen: 20,4 mia. kr. Grundlægger og ejer af Nordic Aviation Capital, som beskæftiger sig med regionalfly.
  8. Familien Tøpholm: 15,9 mia. kr. Medejer af WS Audiolog, som er en høreapparatskoncern.
  9. Brødrene Westerman: 15,6 mia. kr. Medejer af WS Audiolog.
  10. Bent Jensen: 13,8 mia. kr. Ejer industrivirksomheden Linak.

Der er dog regelmæssigt udskiftning på listen, netop fordi deres formue kan variere i høj grad. For eksempel er Bent Jensens formue faldet med over 17% i forhold til 2018, mens Familien Tøpholms formue er vokset med hele 62,2% i samme periode. Derfor kan vi nok også i de kommende år forvente at se nye ansigter på listen over Danmarks rigeste personer og familier.

Værd at vide om Danmarks rigeste

Som du kan se over, så har de rigeste mennesker i Danmarks skabt deres rigdom ved at grundlægge eller opkøbe virksomheder, som i dag er berømte og veldrevne i både Danmark og udlandet. Af denne årsag præsenteres flere af navnene også som familier, da det giver mere mening end at adskille deres ejerandele.

Danmarks rigeste, Familien Kirk Kristiansen (LEGO) ser bestemt også ud til at vide, hvordan de skal forvalte deres penge og få dem til at vokse. Og det er nok også derfor, de er landet, hvor de er i dag.

Ser vi generelt på landets 10 mest velhavende personer og familier i løbet af de sidste otte år, har de øget deres formue med hele 165% samlet set. Således var den samlede formue i 2012 på lige knap 300 milliarder kroner, mens top-10 rigeste danskere i dag er gode for næsten 460 millioner.