Det er sikkert ikke gået dig hen over hovedet, at Volkswagen er kommet ud i en større skandale denne uge, og at de risikerer at skulle betale en bøde på op mod 18 milliarder dollars.

Volkswagen har haft installeret en ulovlig software i dieselbiler, som kan snyde målinger af giftigt udslip, og det drejer sig om cirka 11 millioner biler som skal rettes for denne “fejl”.

Aktien styrtdykkede

Denne skandale resulterede også i, at deres aktier styrtdykkede i tirsdags, og ifølge Euroinvestor faldt aktien 26,5 %, da denne artikel blev udgivet.

Mange begyndte derfor at sælge deres aktier hos VW og dette medførte et endnu større dyk. Hvis man kigger på Euroinvestor nu, så kan man fornemme en meget lille stigning igen, og dette er netop pga. at markedet overreagerer, og folk er begyndt at købe dem igen.

Men skal du investere i VW’s aktier eller ej?

Spørgsmålet er om skandalen vil skade virksomhedens brand og omdømme på sigt og deres troværdighed dermed vil falde. Eller om det bare er midt i stormen nu og at aktierne stille og roligt vil stige igen om noget tid, og dermed komme op på samme niveau som før.

Ofte viser sådanne skandaler sig at rette op efter noget tid. Når Volkswagen er så store og en veletableret virksomhed, så er chancerne for at de overvinder denne skandale også meget større end ellers. Der vil dermed være gode udsigter på lang sigt, og derfor kan det godt betale sig at investere nu.

Det er vores anbefaling på Pengemagasinet. Vent og afvent udviklingen, men vær klar til at handle, når de største fald lader til at være overstået.

Hvad tænker du om hele Volkswagen skandalen, og mener du aktien er en farlig eller sikker investering?