Der er mange, som tror at en hjemmeside er dyr fornøjelse. Det var det måske også for 7-8 år siden, men sådan er det bestemt ikke i dag. Faktisk kan du for mindre end 400 kr. lave din egen hjemmeside og så endda helt uden at kunne programmere eller skrive kode.

I denne artikel vil vi kort ridse op hvordan, og hvilke udgifter du skal regne med. Der er tre ting, som du skal have, for at lave en hjemmeside:

  1. Webhotel
  2. Domæne
  3. Hjemmesidesystem

Webhotel

Noget af det første du skal have købt, er et webhotel. Et webhotel er nødvendigt for at den hjemmeside du laver kan ses på internettet. Det er på webhotellet at alle dine filer, billeder og videoer til hjemmesiden skal opbevares. Webhoteller koster fra 9 til 100 kr. om måneden, men faktisk kan du i langt de fleste tilfælde klare dig med et af de billige.

I webhotelbranchen er det faktisk også slåedes, at det ikke altid er de bedste webhoteller, som er de dyreste. F.eks. er en udbyder som UnoEuro mange år i træk blevet kåret til det bedste webhotel på Trustpilot, selvom de faktisk tilbyder nogle af de billigste webhoteller på markedet.

Domæne

Udover et webhotel, skal du også have et domæne. Domænet er der, hvor folk skal kunne finde din hjemmeside på nettet. Et .dk domæne koster ikke mere en 45 kroner om året, og det er således til at betale for de fleste.

Sådan laver du en hjemmesideDu køber typisk dit domæne sammen med dit webhotel, da du på den måde ikke skal bekymre dig om at koble de to sammen på den rigtige måde i forhold til DNS osv. Du kan tjekke om det domæne du godt kunne tænke dig er ledigt hos DK-hostmaster eller hos en af de mange webhoteludbydere.

Hjemmesidesystem

Når du har webhotel og domæne på plads, så skal du til at bygge din hjemmeside. Det er her det kan blive rigtig dyrt, hvis du skal have en professionel til at gøre det for dig eller hvis du køber abonnement til et hjemmesidesystem som eksempelvis Wix. Det behøver dog slet ikke være så dyrt, ja faktisk kan du lave en hjemmeside ganske gratis, hvis du blot vælger det rigtige system.

Det du skal bruge er et system kaldet WordPress. WordPress er 100% gratis og kan hos langt de fleste webhoteludbydere installeres med blot et enkelt klik. WordPress er et såkaldt CMS, hvilket betyder, at du kan opbygge din hjemmeside helt uden at skulle kode.

Når først ud har installeret WordPress er du allerede kommet rigtig langt, og for de fleste er det let at få sat en side sammen herefter. Der findes masser af gratis læringsmateriale om WordPress på nettet. Prøv bare at Google lidt efter det, og du vil hurtigt finde en masse gode sider.

Lægger man alle de nævnte udgifter sammen, så står det hurtigt klart, at du faktisk for under 400 kr. kan lave din egen hjemmeside, og så endda uden at bruge en af de typiske hjemmesideudbydere, hvor du betaler et fast beløb hver måned for at have dit site kørende.

Vi håber, at du med denne artikel har fået mod på at lave din egen hjemmeside.

Ønsker du professionel WordPress hjælp?

Såfremt du har brug for et professionelt webbureau til at løse opgaven for dig, det kan være du har begrænset tid eller bare ønsker et mere moderne og lækkert hjemmesidedesign.

Du kan få lavet en ny professionel WordPress hjemmeside hos webbureauet Netnormer, der er eksperter i WordPress systemet, med mange års erfaring. De har konkurrencedygtige priser, så det kan bestemt være en god mulighed, hvis du ikke ønsker at lave siden selv alligevel.