Når du skal tage et lån, er det aldrig gratis. Det gælder derfor om at finde et privatlån med lav rente, så du ender med den billigste løsning på markedet. Der er stor forskel på, hvor mange udgifter der er i forbindelse med dit privatlån.

De omkostninger du skal betale, kan du få et overblik over via ÅOP (Årlige Omkostninger i procent). Ved at sammenligne dine muligheder grundigt, giver du dig selv det bedste udgangspunkt, for at finde en lav rente på dit privatlån.

Sådan finder du privatlån med lave renter

Vil du gerne finde et privatlån til en lav rente? Hvem vil ikke det. Processen og fremgangsmåden er egentlig relativ ligetil og kan inddeles i følgende steps:

  1. Undersøg markedet og sammenlign
  2. Overvej både banken og online långivere
  3. Indhent tilbud helt uforpligtende
  4. Sammenlign lånetilbud og ÅOP
  5. Vælg den laveste ÅOP (billigste løsning)

Ved at følge disse 5 simple steps, har du givet dig selv et godt udgangspunkt. Mange danskere “glemmer” at sammenligne og indhente flere tilbud. To ting der gør det vanskeligt og mere tilfældigt, om du rent faktisk opnår den laveste rente.

Så selvom ovenstående kan tage 20-25 minutter ekstra, bør det bestemt være tiden værd, med tanke på, at du kan spare op til mange tusinde kroner. Det vil altid være den individuelle kreditvurdering, der afgører dette.

I stedet for at udfylde ansøgningerne selv, manuelt, kan du ligeledes søge via Lendo. Her kommer du ud til 12 forskellige banker på én gang, så det vil spare dig en del tid og besvær. Ønsker du at vide mere om muligheder, krav og hvordan du gør, kan du se mere om privatlån hos Lendo.

Finansiering hos forhandleren

Du har ligeledes mulighed for at opnå finansiering hos visse forhandlere, alt efter hvad du køber. Det kan være en mulighed ved produktkøb. Hvis du skal købe eksempelvis hvidevarer, en ny computer eller noget tredje, kan du nogle steder få dit køb finansieret.

Det går ud på, at en finansieringspartner eller selve virksomheden, du køber dit nye produkt hos, giver dig et lån til at købe netop det her produkt. I løbet af en bestemt periode betaler du finansieringen af.

Nogle finansieringsløsninger er rentefrie, men det er vigtigt at holde øje med de andre udgifter, der er. Finansiering er ikke gratis – der er ofte både oprettelsesgebyrer, eventuel pris for levering og installation og mange andre omkostninger, der ikke består af selve renten.

Hold derfor øje med ÅOP og sørg for at sætte dig ind i, hvad du egentlig betaler for ud over dit produkt.

Opsummering

Der er kort sagt flere muligheder du kan afsøge og du har sikkert dine favoritter, alt efter din situation. Men husk at gøre dit forarbejde ordentligt, så du ender med en lav rente, frem for blot at tage det første lånetilbud du modtager.