Alle juridiske enheder, der beskæftiger sig med finansielle transaktioner i EU eller resten af verden, skal en LEI kode. Opererer man kun i Danmark, så kan man nøjes med et CVR-nummer, mens man dermed skal have begge, hvis aktiviteterne også går ud over Danmarks grænser.

InvesteringDenne LEI kode skal fornys årligt, hvilket kan gøres hurtigst af LEI Service.

Hvad er en LEI kode?

Først kan det nævnes, at en LEI kode er en forkortelse for Legal Entity Identifier. Denne kode er en standardiseret kode, som består af 20 tegn bestående af diverse cifre og bogstaver. Koden indeholder nøgleoplysninger, der gør det muligt at identificere virksomheden i EU og resten af verden.

Dermed er altså ret vigtigt, at koden fornyes, eller kan man ikke udføre finansielle transaktioner uden for landets grænser, mens den globale database også skal opdateres med den relevante data.

Fornyelse af LEI koder

Forny LEI kode

Når en LEI kode fornyes, går gebyret til administration, regulering og drift af systemet. Dette giver alle brugere mulighed for at hjælpe med at opretholde systemet, så det fungerer på normal vis. Priserne kan så variere fra udbyder til udbyder, men er ikke dyrt, selv ikke for mindre virksomheder.

Generelt er der fem trin, som indgår i fornyelsen af en LEI kode hos LEI-Service. Først indtastes CVR-nummeret og relevante kontaktoplysninger eller virksomhedsnavnet i et ansøgningsskema, hvorefter der vælges, hvor mange år, lei koden skal fornyes af LEI Service. Derefter læses og accepteres handelsbetingelserne, ansøgning indsendes, hvorefter den korte ventetid er i gang. Her vil LEI Service tages sig af resten, så koden kan blive fornyet.

Som det blev nævnt tidligere, så varierer priserne ved en fornyelse fra udbyder til udbyder. Men de kan også variere hos den udbyder. Fornyer man nemlig registreringen for ét år, så koster det mere pr. år, end hvis man fornyede, for eksempel, fem år. Dermed kan det altså betale sig at forny for flere år ad gangen. Så behøver man heller ikke at tænke på det i noget tid.

Der er dog mere. For at det skal være endnu nemmere for virksomheder, så tilbyder LEI Service også flerårige fornyelser, som opdateres automatisk. Dermed vil LEI Service selv forny registreringen, hvad enten det er for en 1-, 3- eller 5-årig periode.

Så undgår du selv at skulle løfte en finger, hvis der ikke ændres noget alligevel. Hvis der dog gør det, så er man selvfølgelig forpligtet til at informerer LEI Service, så GLEIF databsen kan blive opdateret med de rette data.