Efter vores seneste artikel om Bank Norwegian og deres nye billige forbrugslån, er det interessant at se på hvordan du egentlig finder den billigste løsning på markedet.

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvis du har besluttet dig for at tage et forbrugslån online. Der er en lang række forskellige udbydere og det kan være svært at overskue, hvilket man skal vælge. Her er der derfor en lille guide til, hvordan du lettest finder det billigste forbrugslån online.

Find det billigste forbrugslån på nettet

Det er først og fremmest vigtigt at tænke på, at det ikke nødvendigvis er de samme udbydere og det samme lån, der er den bedste og billigste løsning for alle. Det er forskelligt, hvem der kan få billige lån de forskellige steder, og samtidig skal løsningen afspejle ens behov. Det kan være en afdragsfri måned, en bestemt ydelse eller lignende.

Her kommer en 4-trins guide til hvordan du bør gribe det hele an.

1. Ansøg hos 3-4 udbydere

Det er vigtigt først at finde ud af, hvad det er du har brug for. Tænk over hvor stort et beløb og hvor lang tid du skal bruge til at betale dine penge tilbage igen. Og over hvordan din økonomiske situation ser ud nu og i fremtiden.

Når du har gjort dig disse overvejelser, kan du ansøge hos forskellige udbydere. Det er en god idé at ansøge 3-4 forskellige steder, så det ikke bliver en uoverskuelig mængde ansøgninger. Omvendt er det gratis at søge og det vil give dig de bedste forudsætninger.

Vi anbefaler at du besøger diverse portaler online, hvor du kan se førende firmaer, deres vilkår og derved nemmere komme i gang med at ansøge. Overblikket er værdifuldt, når du skal identificere den bedste løsning.

2. Du får lånetilbud retur

Når du har ansøgt laver de fleste udbydere en kreditvurdering af dig. De vurderer din økonomi ud fra de oplysninger, du giver dem. Det er ofte blandt andet årsopgørelse og lønsedler. Nogle få steder laver de ikke kreditvurderinger, men godkender alle ansøgere, der ikke er registreret i RKI (register over dårlige betalere). Vurderer udbyderen at din økonomi er “sund” nok, får du et lånetilbud tilbage.

Svartiden på nettet er rigtig hurtigt, langt de fleste skal ikke bruge mere end 15-60 minutter på at besvare din forespørgsel.

3. Sammenlign ÅOP og ydelse

Find det billigste lån onlineNår du har fået en række lånetilbud, skal du sammenligne dem med hinanden for at det, der passer bedst til dig. Først og fremmest er det en god idé at kigge på ÅOP, der er en forkortelse for Årlige Omkostninger i procent.

Du skal altid gå efter det lån, der har de laveste omkostninger. I ÅOP er både renter, engangsudgifter og alle de andre gebyrer inkluderet. Desuden er det vigtigt at se på den månedlige ydelse. Det er det beløb, du skal betale tilbage fast hvert måned i løbet af din løbeperiode. Vælg derfor det lån med den billigste ÅOP og den ydelse, der passer bedst til dig. Selvfølgelig skal lånet også leve op til de krav, du selv satte med hensyn til beløb og løbetid.

4. Tjek eventuelt udbyderen, inden du underskriver

Når du har besluttet dig for et lån, er der ikke andet tilbage end at underskrive låneaftalen. Det er dog en god idé at tjekke udbyderen, inden du gør det. Du kan blandt andet undersøge, hvad andre tidligere brugere har at sige om lånefirmaet og du kan undersøge om de generelt har fået god eller dårlig omtale. Hvis firmaet ser ud til at være i orden, underskriver du aftalen og så er der ikke andet tilbage at gøre end at vente på, at pengene kommer ind på din konto.

Opsummering

Til sidst er det en vigtig pointe, at den billigste løsning ikke altid behøver at være den bedste. Du må derfor ikke glemme dine egne behov og ønsker i jagten på den laveste ÅOP. Samtidig kan du aldrig vide hvem der er billigst på forhånd. Du SKAL indhente tilbud fra flere udbydere, for at kunne drage den konklusion.