Hvis du ønsker at have medbestemmelse i, hvem der skal arve dig, når du en dag går bort, så kræver det et testamente. Mange tror fejlagtigt, at et testamente kun laves i forhold til penge, men det kan faktisk indeholde meget mere end det.

Derfor skal du have et testamenteDet kan virke lidt uoverskueligt at komme i gang med, men sådan behøver det slet ikke være. Bestil et testamente her.

Hvis der ikke er testamente

Hvis ikke du selv tager stilling til, hvem der skal arve dig, er der helt faste regler for det i arveloven. Som udgangspunkt vil dine efterladte ægtefælle og dine børn få ligeligt del i arven. Det kan i nogle tilfælde være skidt for den tilbageblevne ægtefælle, da denne kan komme til at skulle opgive en vis levestandard og nogle gange fælles hjem.

Hvis der kun er en af de to parter, vil denne arve det hele. Hvis ejeren af testamentet hverken efterlader sig partner eller børn, vil arven gå videre til forældre eller søskende. Er der heller ingen af disse, vil bedsteforældre eller deres børn modtage arven. Ellers går det til statskassen.

Det handler ikke kun om penge

Et testamente er meget mere end den økonomiske arv, du efterlader dig. Først og fremmest er det også her, du kan beskrive, hvad du ønsker, der skal ske med dig, når du ikke er her mere. Det kan være at du vil brændes og ikke begraves, eller at det skal være en speciel kiste. Hvad der skal ske med et eventuelt dødsbo, kan også beskrives i et testamente.

Udover det kan testamentet også indeholde materielle goder. Her kan man gøre det helt klart og tydeligt, hvem der skal have hvad. Det kan være nogle bestemte smykker, som en bestemt person skal have, eller det kan være en samling af møbler, der skal gå til Røde Kors. Det er kun dig, der bestemmer.

En god idé med hjælp

Mange mennesker vælger at få hjælp fra en advokat, når der skal laves testamente, men der er ingen regler på området. Dog er der nogle regler, der skal overholdes, for at testamentet er gyldigt. Blandt andet skal der være to vidner, som skal overholde bestemte forhold.

Hvis du vil være helt sikker på, at alt går rigtigt til, er det en god idé med hjælp fra en professionel. Det er vigtigt, at du får det, som du vil have det, når det kommer til din arv.