Når et marked vokser, vil det ofte påvirker priserne på produkterne nedad, så det bliver billigere at købe produkterne. Det har også været tilfældet på lånemarkedet, hvor nye lånefirmaer er dukket op og har skabt en konkurrence om de billigste lån.

Derfor kan du nu finde rigtig billige lån mange steder på nettet, men de billige lånemuligheder kommer ikke af sig selv. Du kan selv gøre en række ting, for at styrke dine muligheder.

Vil du gerne have billigere lånemuligheder?

Der er rigtig mange muligheder på internettet, men alle lånefirmaer vurderer din ansøgning individuelt. Det vil sige, at din økonomiske situation spiller meget ind, når rente, lånebeløb og månedlige afdrag skal fastsættes. Jo dårligere de vurderer din økonomiske situation, jo højere vil din rente for eksempel blive.

Hvis du gerne vil have mulighed for at få billigere lånemuligheder, er du altså nødt til at forbedre din økonomiske situation, inden du ansøger. Det vil være udgangspunktet, men lånebeløbet har ligeledes en stor indflydelse på den tilbudte rente.

Det gør med andre ord en stor forskel, om du søger lån på 5000 eller 50000 kroner. For jo flere penge du søger, desto større risiko vil udbyderen løbe og det stiller større krav til din privatøkonomi.

Skab dig en større indtægt eller sænk lånebeløbet

Du kan låne penge flere steder. Både i banken og hos udbydere online, men alle steder vil din privatøkonomi spille ind, når prisen skal udregnes. Derfor kan det være en god idé at arbejde på en højere månedlig indtægt, inden du ansøger.

Det er selvsagt rigtig svært, men en bijob eller deltidsarbejde vil uden tvivl styrke dine muligheder. Dels for at blive godkendt og dels for at få tilbudt lave rente.

Lån på 5.000 vs. 50.000 kr.

Hvis det ikke er muligt for dig at hæve indtægten, kan en anden vej være at sænke dit valgte lånebeløb. Som vi kort nævnte, gør det en markant forskel om du søger lån på 5.000 kr eller lån på 50.000 kr.

Det er klart, at hvis du har et specifikt pengebehov, kan du ikke bare sænke det drastisk. Men pointen er at en forskel på 3, 4 -eller 5.000 kroner reelt set kan gøre en forskel.

Både for om du får godkendt din ansøgning og får om du får tilbudt en lav rente. Du bør derfor aldrig ansøge om flere penge end du reelt undvære. Og kan der tjenes lidt på brugtsalg og lignende, vil det være et godt supplement.

Sammenlign og få overblikket online

Hvis du har formået at forbedre dine muligheder for et billigere lån, kan du begynde at lede efter den rette udbyder. Her er det godt at danne sig et overblik over alle dine muligheder, og det gøres lettest online.

Der findes mange gode sammenligningsportaler du kan benytte til formålet, hvor hjemmesiden MyBanker er en af de førende.

I ansøgningsfasen er det en god idé at søge flere steder en et, fordi det vil maksimere dine muligheder for at finde det billigste lån. Som nævnt tidligere vil udbyderen vurdere din økonomiske situation, når du har ansøgt, og det kan være forskelligt, hvad de lægger vægt på. Derfor kan du aldrig være sikker på lånets pris, før du har ansøgt.

Så hellere søge en gang for meget, end en gang for lidt, så du får det bedste tilbud på markedet efter dine behov.