Når et marked vokser, vil det ofte påvirke priserne nedad, så det bliver billigere at købe produktet. Det har også været tilfældet på lånemarkedet, hvor nye lånefirmaer er dukket op og har skabt konkurrence om de billigste lån. Det er blevet forstærket af det indførte ÅOP -og omkostningsloft, der har fjernet de dyreste lånemuligheder fra markedet.

Du har derfor mulighed for at finde gode lån og renter hos flere online banker, men de billige lånemuligheder kommer ikke af sig selv. Du kan selv gøre en række ting, for at styrke dine muligheder.

Vil du gerne have billigere lånemuligheder?

Der er rigtig mange muligheder på internettet, men alle lånefirmaer vurderer din ansøgning individuelt. Det vil sige, at din økonomiske situation spiller meget ind, når rente, lånebeløb og månedlige afdrag skal fastsættes. Jo dårligere de vurderer din økonomiske situation, jo højere vil din rente blive.

Hvis du gerne vil have mulighed for at få billigere lånemuligheder, er du altså nødt til at forbedre din økonomiske situation, inden du ansøger. Det vil være udgangspunktet, men lånebeløbet har ligeledes en stor indflydelse på den tilbudte rente.

Det gør med andre ord en stor forskel, om du søger lån på 10.000 eller 100.000 kroner. For jo flere penge du søger, desto større risiko vil udbyderen løbe og det stiller større krav til din privatøkonomi. Dine muligheder vil ligeledes afhænge af hvilket lånebeløb du søger og  hvor gammel du er. Du kan få overblik over lånemuligheder og lånefirmaer i Danmark, via hjemmesiden stlaan.dk, hvor de giver dig et godt indblik i faktorer der påvirker dine muligheder, samt sammenhængen på lånemarkedet i Danmark.

Skab dig en større indtægt eller sænk lånebeløbet

Du kan låne penge flere steder. Både i banken og hos udbydere online, men alle steder vil din privatøkonomi spille ind, når prisen skal udregnes. Derfor kan det være en god idé at arbejde på en højere månedlig indtægt, inden du ansøger.

Det er selvsagt rigtig svært, men en bijob eller deltidsarbejde vil uden tvivl styrke dine muligheder. Dels for at blive godkendt og dels for at få tilbudt lave rente.

Lån på 5.000 vs. 50.000 kr.

Hvis det ikke er muligt for dig at hæve indtægten, kan en anden vej være at sænke dit valgte pengebeløb. Som vi kort nævnte, gør det en markant forskel om du søger lån på 5.000 eller 50.000 kroner.

Det er klart, at hvis du har et specifikt pengebehov, kan du ikke bare sænke det drastisk. Men pointen er at en forskel på 3, 4 -eller 5.000 kroner reelt set kan gøre en forskel.

Både for om du får godkendt din ansøgning og får om du får tilbudt en lav rente. Du bør derfor aldrig ansøge om flere penge end du reelt undvære. Og kan der tjenes lidt på brugtsalg og lignende, vil det være et godt supplement.

Sammenlign og få overblikket online

Hvis du har formået at forbedre dine muligheder for et billigere lån, kan du begynde at lede efter den rette udbyder. Her er det godt at danne sig et overblik over alle dine muligheder, og det gøres lettest online.

Der findes mange gode sammenligningsportaler du kan benytte til formålet, og informative portaler som MyBanker, hvor du kan blive klogere på diverse lånetyper og bankernes renteniveauer.

I ansøgningsfasen er det en god idé at søge flere steder en et, fordi det vil maksimere dine muligheder for at finde den billigste løsning. Som nævnt tidligere vil udbyderen vurdere din økonomiske situation, når du har ansøgt, og det kan være forskelligt, hvad de lægger vægt på. Derfor kan du aldrig være sikker på lånets pris, før du har ansøgt.

Så hellere ansøg en gang for meget, end en gang for lidt, så du ender med at finde det bedste lånetilbud på markedet, ud fra dine behov.